Чланци поређани по датуму: уторак, 14 децембар 2010

КВИЗ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ПРВОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

“Изиђе сејач да сеје” (Мт 13, 3)

Почетком децембра 2010. године међу ученицима Прве крагујевачке гимназије, који су за изборни предмет одабрали верску наставу, одржана је својеврсна провера досадашњег познавања веронауке, популарно названа – квиз.

УЧЕНИЦИ ВЕРОНАУКЕ У ПОСЕТИ БОГОСЛОВИЈИ СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИЗа разлику од других религија, ако то хришћанство на крају уопште јесте, човек се, поред спознања Божје воље, спасава и искуством сопствене душе. Размена искустава, уважавање међусобних ставова, речју – ширење погледа на живот, јесте у огромној мери доступно на свим нивоима, па чак се на томе и инсистира путем разних форума и организација. И не само то, провера сопствених ставова и „необоривих убеђења“, изражена је управо у разговору са другим, са оним који се разликује од нас, ако се он суштински уопште и разликује. Размена искуства „сопствене коже“ може да нам у најмању руку помогне да сагледамо нечији другачији свет реалности, за њега подједнако важан као и наш сопствени нама.

КРСНА СЛАВА КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ КАРАЂОРЂЕВИЋЊихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина прославили су јуче красну славу Краљевске породице Светог Андреја Првозваног у Краљевском Двору у Београду. У Дворској капели Светог Андреја Првозваног Светом Литургијом је началствовао Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована и свештенства Српске Православне Цркве.