Чланци поређани по датуму: недеља, 30 април 2023

СВЕТЕ ЖЕНЕ МИРОНОСИЦЕ – ХРАМОВНА СЛАВА У ВИНЧИ

У другу недељу по Васкрсењу Христовом када се молитвено сећамо Жена Мироносица, 30. априла 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму који је посвећен Женама Мироносицама у селу Винчи надомак Тополе.

Епископу су саслуживали архимандрит Петар (Драгојловић), игуман манастира Пиносава, архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, протојереји Остоја Пешић и Дејан Динић и ђакони Александар Бабић и Стеван Илић.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНОГ КАТИХИЗИСА ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА У ЛАЗАРЕВЦУ

У суботу, друге седмице по Васкрсењу Господа Исуса Христа, 29. априла 2023. године, одржано је такмичење из верске наставе за ученике средњих школа у Парохијском дому храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу.

Организатори овог догађаја су вероучитељи Драган Гајић и Илија Цветковић заједно са осталим колегама и ученицима. На такмичењу су учествовали ученици Гимназије у Лазаревцу, Техничке школе „Колубара” и Музичке школе „Марко Тајчевић”.

На почетку су наступили хорови Техничке школе, Гимназије и Музичке школе, под руководством својих професора. Ученици из Техничке и Музичке школе су руковођени од стране вероучитеља Драгана Гајића, а ученици из Гимназије од стране професора Музичке културе Стефана Мијушковића.