Чланци поређани по датуму: субота, 23 април 2022

protojerej stavrofor radomir rakic

Свештеник Радомир Ракић је рођен давне 1942. године, 2. марта, у селу Јасеница у Топличком крају, од родитеља српског рода Живадина и Љубице Ђорђевић.

Рођен је, како је то тада волело да се каже, у богомољачкој породици, а у ствари је то означавало породице које су и у то смутно време остале привржене својој православној вери и својој крстоваскрсној Цркви.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СТАНОВО

На Велику Суботу 23. априла 2022.године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово.

Владики су саслуживали: Архијерејски намесник крагујевачки протојереј- ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј- ставрофор Синиша Марковић, протојереј Горан Ђерковић, протојереј Сретко Петковић, протођакон Иван Гашић и ђакон Недељко Дикић.

ПРИЧЕШЋЕ КОРИСНИКА ДОМА ЗА СТАРЕ “ЛУГ”

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у Дому за старе “Луг” у Ковачевцу постоји, од самог оснивања ове установе, пракса причешћивања корисника. Некадашњи надлежни парох протојереј-ставрофор Милорад Лазић је у току великих постова причешћивао и исповедао вернике у овом дому.