Чланци поређани по датуму: понедељак, 11 новембар 2013

АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”Другу годину за редом, ученици верске наставе Средње музичке школе “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца, са својим вероучитељем Предрагом Обровићем, организују и изводе акцију “22. Октобар”.

Након тужног, за Крагујевац и Шумадију, 21. октобра, долази 22. октобар прожет живом децом, живим осмесима на њиховим лицима и живом врлином од њих испољеном.

Врлински карактер ове акције и присуство младих људи као њеног централног покретача и реализатора, наметнуло је симболично име акције – “22. Октобар”.

ЦЕЛОВЕЧЕРЊИ КОНЦЕРТ ЦРКВЕНОГ ХОРА "СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ"У Лазаревцу, 08. новембра 2013. године, на дан храмовне славе, светог великомученика Димитрија Солунског, одржан је целовечерњи концерт црквеног хора „Свети Димитрије“.

„Певам Богу, певам роду, певам љубави“, слоган је под којим је црквени хор „Свети Димитрије“, пред препуном салом лазаревачког Центра за културу, обележио десет година постојања и рада. Овај хор већ пуну деценију стара се за благољепије и торжественост литургијских сабрања у храму св. влкмч. Димитрија у Лазаревцу, али и у храмовима широм нашег намесништва.

ПРОСЛАВА 150 ГОДИНА ВРБИЧКЕ ЦРКВЕ У АРАНЂЕЛОВЦУДеветнаесте недеље по Духовима, 3. новембра 2013. године, свечано је прослављено 150 година од подизања цркве Св. архангела Гаврила у Аранђеловцу – познатије као Врбичке цркве. Свету Архијерејску Литургију служио је Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован уз саслуживање 12 свештенике и два ђакона Епархије шумадијске, као и протојереја- ставрофора Слободана Милуновића из Минхена и Градимира Милојевића из Варварина.