Чланци поређани по датуму: петак, 03 фебруар 2017

ПРОСЛАВА СЛАВЕ ЗАНАТЛИЈА СВЕТОГ АТАНАСИЈА ВЕЛИКОГ У ЛАПОВУЛапово има лепу, вишедеценијску традицију прославе славе занатлија на дан светог Атанасија Великог. Сваке године на овај дан велики број вредних занатлија се окупља у храму и сече се славски колач, а затим се организује свечани ручак. Тако је било и ове године са тиме да је сада духовна радост била далеко већа зато што је по позиву колачара Зорана Јовановића дошао Епископ шумадијски Јован који је служио Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Параскеве.

ФИНАЛЕ КВИЗА И ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ И ДУХОВНОМ ПОЈАЊУПо устаљеној традицији, у среду, 25. јануара 2017. године, смо се окупили да приступимо такмичењу у Светосавском квизу, рецитовању и духовном појању. Такмичење се одржава у Основној школи “Горан Остојић” у Јагодини.

Почетак овог такмичења био је у 11 сати. По доласку, у холу школе су се екипе пријављивале за такмичење. За квиз су се пласирале 4 екипе. За рецитовање се пријавило 9 основних школа, а за духовно појање свих 10 (сеоских и градских).