Чланци поређани по датуму: уторак, 19 октобар 2021

КРСНА СЛАВА ИЛИЋЕВСКОГ ХРАМА-СВЕТИ АПОСТОЛ ТОМАПо прохладном октобарском јутру, верни народ Илићева је дошао у свој храм, да би кроз заједницу у Светој Чаши прославили свога патрона – Светога апостола Тому.

Светом Литургијом је началствовао старешина храма Силаска Светога Духа на апостоле-Стара Црква и архијерејски намесник левачки, протојереј-ставрофор Милић Марковић.

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ АПОСТОЛА ТОМЕ У СЕЛУ ЈЕЛОВИК КОД АРАНЂЕЛОВЦАДана 19. октобра 2021. године, када наша Света Црква молитвено празнује Светог апостола Тому, у селу Јеловик под Букуљом, прослављена је храмовна храмовна слава у присуству мноштва народа ове Богомчуване парохије и уз доста свештенства и разних гостију, који су у овај дан посетили овај дивни храм и у њему произнели своје молитве и пристуствовали Светој Литурији.

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ АПОСТОЛА ТОМЕ У КОНАТИЦАМАУ уторак, 19. октобра 2021. године, када се молитвено сећамо Светог апостола Томе, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету Литургију у храму Светог апостола Томе у Конатицама, архијерејско намесништво бељаничко.

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Драган Протић, протојереј-ставрофор Видо Милић, јереји Огњен Козлина и Жељко Јовановић, као и протођакон Иван Гашић и ђакон Зоран Станковић.