Чланци поређани по датуму: петак, 09 септембар 2022

Позив
Светог Архијерејског Синода
на Свенародни молебан за светињу брака и породице,
слогу и мир у нашем народу

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве позива свештенство, монаштво и верни народ да у недељу 11. септембра у 19.30 часова, пред храмом Светог Саве у Београду узме молитвено учешће у Свенародном молебну за светињу брака и породице, за слогу и мир у нашем народу, који ће у присуству више отачаствених архијереја, служити Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије. Светејши Патријарх ће се по одслуженој молитви обратити верном народу.

Из Канцеларије Светог Архијерејског Синода

ТРАДИЦИОНАЛНА ПРОСЛАВА СВЕТОГ МУЧЕНИКА ФАНУРИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАРУ

На дан када прослављамо Светог Пимена Великог и Светог великомученика Фанурија, 9. септембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Светог Георгија на Липару, Архијерејско намесништво левачко.

Епископу су саслуживали: јеромонаси Симеон, гост из Епархије тимочке и сабрат манастира Буково, и Онуфрије, игуман манастира Денковца, затим протојереј ставрофор Милић Марковић, архијерејски намесник левачки, јереји Слободан Савковић и Дејан Марковић, као и ђакони Иван Гашић и Василије (Старовлах).