Чланци поређани по датуму: петак, 18 март 2022

ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА У СУШИЦИ

У петак 18./5. марта 2022. године, када наша Света Црква прославља Светог мученика Конона и преподобног Марка, Пређеосвећену Литургију служио је протонамесник Александар Сенић у цркви Светог Великомученика Димитрија у насељу Сушица.

Богослужење својим појањем увеличали су јереји Марко Вуксановић и Урош Костић, као и професорка српског језика и књижевности у Другој крагујевачкој гимназији, Александра Радовановић.

ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА У ЛАЗАРЕВЦУ

У четвртак 17. фебруара 2022. године, у Центру за културу „Лазаревац“, у галерији „Савременици“, десету годину за редом, организована је „Изложба ученичких радова“, у организацији канцеларије за верску наставу колубарско-посавског намесништва.

Овај јубилеј крунисан је успешном и најобимнијом изложбом до сада, која се организује за ученике основних и средњих школа на територији нашег намесништва, у области ликовног и литерарног стваралаштва.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЈАСЕНИЧКОГ

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је у петак 18. марта 2021. године, друге недеље Часног поста, служио Литургију пређеосвећених Дарова, у храму Свете Петке у Смедеревској Паланци.

Свештенство јасеничког намесништва исповедио је игуман манастира Јошанице, архимандрит Евтимије (Јутрша), који је саслуживао у литургијском сабрању Епископу Јовану, заједно са настојатељем манастира Пиносава, архимандритом Петром (Драгојловићем) и свештенством овог намесништва.