Чланци поређани по датуму: среда, 22 март 2023

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА КРАГУЈЕВАЧКОГ

у среду 22. марта 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Литургију пређеосвећених Дарова у Саборном храму у Крагујевцу.

Епископу су саслуживали: протојереј – ставрофор др Зоран Крстић игуман Петар (Драгојловић) из манастира Пиносаве, протојереј-ставрофор Зарије Божовић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефанович, протојереј Срећко Зечевић, јереј Дејан Марковић и протођакони Иван Гашић, Небојша Јаковљевић, као и јерођакони Јован (Прокин) и Василије (Старовлах).

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У СВЕТУ ЗЕМЉУ

Благословом Епископа шумадијског Господина Јована и Епископа ваљевског Господина Исихија, трудом и залагањем свештеника Славка Обрадовића из Ваљева и свештеника др Стефана Дамјановића из Крагујевца, реализовано је поклоничко путовање у Свету земљу у периоду од 20. 02. – 27. 02. 2023. године.

Вођа пута био је професионални водич и изузетан познавалац Свете земље Јован Петровић из Београда, коме је свесрдно помагала преводилац Ивона Станковић из Београда. Укупно 55 поклоника у Светој земљи, осетило је неизмерну радост присуства Господњег.