Чланци поређани по датуму: субота, 20 фебруар 2021

ЕПИСКОП ЈОВАН БОГОСЛУЖИО У САБОРНОМ КРАГУЈЕВАЧКОМ ХРАМУУ суботу, 20. фебруара 2021. године, када прослављамо Светог Партенија Лампсакијског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Епископу су саслуживали: протојереј ставрофор Зарије Божовић, протојереј Срећко Зечевић и протођакони Небојша Јаковљевић и Иван Гашић, док је остатак братства био за певницом.

ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА И ОПЕЛО ПРОТОЈЕРЕЈУ- СТАВРОФОРУ РАДИВОЈУ МИТРОВИЋУ, УМИРОВЉЕНОМ ПАРОХУ ВРАНИЋКОМБлажен је пут којим данас идеш душо, јер ти је припремљено место покоја”.

У суботу 20. фебруара 2021. године у храму Светог пророка Илије служена је заупокојена Литургија поводом представљења у Господу пензионисаног свештеника вранићког протојереја- ставрофора Радивоја Митровића. Свету Литургију је служио Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић уз саслужење свештеника и ђакона Епархије шумадијске.

УПОКОЈИО СЕ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР РАДИВОЈЕ МИТРОВИЋУ четвртак 18. фебруара 2021. године, у касним вечерњим часовима, уснуо је у Господу, од последица корона вируса, пензионисани парох вранићки, прота Радивоје Митровић.

Овај врли пастир Цркве Христове, рођен је 27. јула 1946. године у Медошевцу код Лазаревца од оца Драгослава и мајке Катарине. Након окончања основне школе у Медошевцу и Вреоцима уписује београдску богословију Светог Саве коју завршава 1967. године. У чин ђакона рукоположен је 14. октобра, а у чин свештеника 15. октобра 1969. године од Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Валеријана у крагујевачкој Саборној цркви. Православни богословски факултет у Београду завршио је 1982. године. Савет овог факултета наградио га је првом наградом на светосавској прослави за рад из црквеног права “Организација СПЦ у Србији од 1831 до 1879. године”. Исте године апсолвирао је на групи за историју Философског факултета Универзитета у Београду.