Чланци поређани по датуму: понедељак, 31 октобар 2022

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: КАД ОБНАВЉАМО СВЕТИЊЕ ИМАМО ШАНСУ ДА СЕ ОБНОВИМО КАО НАРОД

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије посетио је 31. октобра 2022. године, на празник Светог апостола Луке, манастир посвећеном том свеславном проповеднику Дела апостолских и сјајном писцу Јеванђеља Христовог у Бошњану, у Богом чуваној Епархији крушевачкој.

Пре свете Литургије Његова Светост Патријарх је освештао црквено звоно јединствено по својоj величини и тежини која износи 13 тона. На светом евхаристијском сабрању Патријарху су саслуживали преосвећена господа епископи шумадијски Јован и крушевачки Давид; високопреподобни архимандрити и изабрани епископи хвостански Алексеј, јегарски Нектарије и липљански Доситеј; свештенство и свештеномонаштво из више епархија Српске Православне Цркве.

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ ЛУКЕ У МЛАДЕНОВЦУ

У понедељак 31. октобра 2022. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог апостола и јеванђелисту Луку и Светог Петра Цетињског, богослужбено је прослављена слава храма посвећеног Светом Луки на Старом градском гробљу у Младеновцу.

Храм скромних димензија био је премали да прими велики број верника, који су дошли са жељом да учествују у Литургији.

ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ У ЦРКВИ СВЕТИ НИКОЛА У СИБНИЦИ

На дан када наша црква прославља Светог апостола и еванђелисту Луку, ученици ОШ “Јанко Катић” из Сибнице са својим вероучитељем и учитељицом присуствовали су Светој Литургији у цркви Светог Николе у Сибници.

Сви заједно су изговарали молитву “Оче наш” и на крају су се причестили.