Распоред богослужења Епископа шумадијског и администратор београдско-карловачког г. Јована – ЈАНУАР 2021. године

Распоред богослужења Епископа шумадијског Г. Јована – ДЕЦЕМБАР 2020. године

1. јануар (петак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Бонифатија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком у насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

2. јануар (субота), Црква прославља и празнује: Светог Игњатија Богоносца; светог Данила Другог, Архиепископа српског (Претпразништво Рождества).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

3. јануар (недеља), Црква прославља и празнује: Свету мученицу Јулијану; светог Петра Кијевског - ОЦИ.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 9 часова.

4. јануар (понедељак), Црква прославља и празнује: Свету великомученицу Анастасију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком у насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

5. јануар (уторак), Црква прославља и празнује: Светих 10 мученика Критских; преподобног Наума Охридског – Туциндан.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово са почетком у 7,30 часова.

6. јануар (среда), Црква прославља и празнује: Свету преподобномученицу Евгенију - Бадњи дан.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће царске часове у Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова, а у наставку свету Литургију са почетком у 8,30 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће вечерњу службу у Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 17 часова, а у наставку ће бити освећење бадњака.

7. јануар (четвртак), Црква прославља и празнује: Рождество Христово – Божић.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 9 часова.

8. јануар (петак), Црква прославља и празнује: Сабор Пресвете Богородице.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Пантелејмона у Станову у Крагујевцу у 9 часова.

9. јануар (субота), Црква прославља и празнује: Светог првомученика и архиђакона Стефана.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком у насељу Аеродром са почетком у 9 часова.

10. јануар (недеља), Црква прославља и празнује: Светих 20.000 мученика Никомидијских.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију манастиру Каленић са почетком у 9 часова.

11. јануар (понедељак), Црква прославља и празнује: Светих 14.000 младенаца Витлејемских.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу са почетком у 9 часова.

Након Литургије ће бити одржана седница Архијерејских намесника.

12. јануар (уторак), Црква прославља и празнује: Свету мученицу Анисију; преподобну Теодору.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица са почетком у 7,30 часова.

13. јануар (среда), Црква прославља и празнује: Преподобну Меланију; Светог Доситеја Загребачког Исповедника (Оданије Рождества).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница са почетком у 7,30 часова.

14. јануар (четвртак), Црква прославља и празнује: Обрезање Господње; светог Василија Великог (Нова година).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у Саборном храму у Београду са почетком у 9 часова.

15. јануар (петак), Преподобног Серафима Саровског; светог Силвестра (Претпразништво Богојављења).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком у насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

16. јануар (субота), Црква прославља и празнује: пророка Малахију, светог мученика Гордија и свету Геновеву.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у манастиру Венчац у Брезовцу са почетком у 9 часова.

17. јануар (недеља), Црква прославља и празнује: Сабор светих Седамдесет апостола, Јевстатија, архиепископа српског, евнух царице Кандакије, преподобномученика Онуфрија Хиландарца и свете мученике Зосиму и Атанасија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у манастиру Липар у Доњој Сабанти са почетком у 9 часова.

18. јануар (понедељак), Црква прославља и празнује: Свете мученике Теопмемта и Теона - Крстовдан.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком у насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

19. јануар (уторак), Црква прославља и празнује: Богојављење.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 8 часова.

20. јануар (среда), Црква прославља и празнује: Сабор светог Јована Крститеља.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у параклису владичанског двора у Крагујевцу са почетком у 9 часова.

21. јануар (четвртак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Јулијана и Василиса; Преподобног Георгија Хозевита; светог Григорија Охридског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће Свету Литургију у храму Свете Тројице - Стара црква у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

22. јануар (петак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Плиевкта; светог Филипа Московског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован обављаће Синодске обавезе у Патријаршији.

23. јануар (субота), Црква прославља и празнује: Светог Григорија Ниског; преподобног Дометијана Митилинског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће Свету Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

24. јануар (недеља), Црква прославља и празнује: Преподобног Теодосија Великог; преподобног Михаила.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће Свету Литургију у храму Свете Петке у Смедеревској Паланци са почетком у 9 часова.

25. јануар (понедељак), Црква прославља и празнује: Свету мученицу Татијану; икону Млекопитатељницу.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован учествоваће у раду Светог Архијерејског Синода.

26. јануар (уторак), Црква прославља и празнује: Свете мученике Ермила и Стратоника (Оданије Богојављења).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Пантелејмона у Станову у Крагујевцу у 7,30 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће бденије у храму Светих архангела Михаила и Гаврила у Јагодини са почетком у 16 часова.

27. јануар (среда), Црква прославља и празнује: Светог Саву, првог Архиепископа Српског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће 27. јануара 2021. године, на Савиндан, свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Врачару са почетком у 9 часова.

28. јануар (четвртак), Црква прославља и празнује: Преподобног Павла; преподобног Гаврила Лесновског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће Свету Литургију у храму Свете Тројице - Стара црква у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

29. јануар (петак), Црква прославља и празнује: Часне вериге светог апостола Петра; преподобног Ромила Раваничког.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком у насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

30. јануар (субота), Црква прославља и празнује: Преподобног Антонија Великог.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у манастиру Благовештење са почетком у 9 часова. 

Након свете Литургије одржаће четрдесетодневни парастос архимандриту Серафиму.

31. јануар (недеља), Црква прославља и празнује: Светог Атанасија Великог; светог Максима, Архиепископа српског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор београдско-карловачки господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Атанасија Великог у Земуну са почетком у 9 часова поводом славе храма.

О даљем распореду и евентуалним изменама богослужења Епископа шумадијског Господина Јована бићете обавештени на нашем сајту.