Чланци поређани по датуму: понедељак, 17 јануар 2011

ТАЈНА ЉУБАВИ-ТАЈНА ДА ЈЕ БОГ ПОСТАО ЧОВЕК ДА БИ ЧОВЕК ПОСТАО БОГНа дан светога пророка Малахије и Светога мученика Гордија, 16. јануара 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму свете Петке у Виноградима.

Пророк Малахија, задњи од старозаветних пророка, по предању као анђео међу људима, ликом, душевном чистотом, и дружења са ангелом, прориче јасно појаву и службу Јована Крститеља.

АРХИЈЕРЕЈСКИ БЛАГОСЛОВ, КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКОМ ДРУШТВУ “ЛЕВАЧ” И РАДИЈУ “ВИНЕКС” ИЗ РЕКОВЦАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, освештао је у суботу 15. јануара, просторије КУД-a “Левач” и просторије новоотвореног радија “Винекс”.

САСТАНАК АРХИЈЕРЕЈСКИХ НАМЕСНИКА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ У суботу 15. јануара 2011. године, када наша Света Црква молитвено прославља Св. Силвестра Епископа Римскога и преподобног Серафима Саровског, Преосвећени Епископ Шумадијски Г. Јован служио је Св. Архијерејску Литургију у храму Св. апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

ВРЕМЕ СА ХРИСТОМ ЈЕ УВОД У ВЕЧНОСТБЕСЕДА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ
ГОСПОДИНА ЈОВАНА НА ПРАЗНИЧНОЈ ЛИТУРГИЈУ
У ХРАМУ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ВЕЛИКОГ У МАРШИЋУ –
14. ЈАНУАРА 2011. ГОДИНЕ, НА ДАН КАДА ЦРКВА ПРАЗНУЈЕ
ОБРЕЗАЊЕ ГОСПОДЊЕ, СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ВЕЛИКОГ
И ПОЧЕТАК НОВЕ ГОДИНЕ ПО ЈУЛИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ