Чланци поређани по датуму: уторак, 20 април 2021

ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА ПРЕМЕШТАЊА АРХИВЕ ИСТОРИЈА БОЛЕСТИ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ У КРАГУЈЕВЦУМесто и улога Цркве у савременом свету али и аутентичност наше личне вере у овом времену које је уздрмано корона вирусм и борбом са њим итекако је битна и присутна. Питање аутентичности је нешто што би требало да се подразумева у нашем животу. Две заповести Христос означава као животно суштинске: љубав према Богу и љубав према ближњему (Мт 22, 36-40).

У суботу, 17. априла 2021. године одржан је окружни ниво такмичења “Квизирација за све” које се одвија у оквиру Календара школских такмичења за школску 2020/21. годину. Са благословом Епископа шумадијског г. Јована, организатор такмичења је Просветни одбор Епархије шумадијске у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације овогодишње такмичење се одвија он лајн, преко сајта “Квизирација за све” https://takmicenje.kviziracija.net/#6 који је за потребе такмичења осмислио и поставио јеромонах Виталије (Милошевић), сабрат Манастира Студеница. Сви нивои такмичења се одржавају преко наведеног сајта, а ту се могу видети и припремни материји, тестови за вежбање и све информације везано за такмичење.