Чланци поређани по датуму: недеља, 27 март 2022

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛУ ВЛАШКА

Дана 27. марта 2022. год., када наша Света Црква прославља и празнује Преподобног Бенедикта Нурсијског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог цара Константина и царице Јелене у селу Влашка.

Нашем Епископу су саслуживали: јеромонах Серафим (Ракановић), протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј-ставрофор Жељко Ивковић, протојереј Ратко Аврамовић, протођакон Иван Гашић и ђакон Саша Костадиновић. Лепоти богослужења допринели су Српски православни појци из Београда.

ПРЕДАВАЊЕ ДР ДРАГАНА КАРАНА И ДР ВЛАДИМИРА АНТИЋА У ЦИКЛУСУ ВЕЛИКОПОСНИХ ПРЕДАВАЊА

У трећој недељи Великог Поста, у циклусу предавања које организује братство храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, са благословом Епископа шумадијског Господина Јована, предавање су одржали доценти Православног богословског факултета Универзитета у Београду, др Владимир Антић и др Драган Каран.

После Свете Литургије у сали парохијског дома при храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, верници су имали прилике да чују предавање о теми која је централна у току Великога поста.