ЗАВРШЕТАК ЧЕТВРТОГ ЦИКЛУСА НАСТАВЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ВРТИЋИМА

ЗАВРШЕТАК ЧЕТВРТОГ ЦИКЛУСА НАСТАВЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ВРТИЋИМАНа крају смо, ево већ четвртог циклуса наставе из веронауке, за претшколце у вртићима, по програму “Упознајмо нашу веру, обичаје, традицију”.

Захваљујући Божијој милости и благослову његовог преосвештенства господина Јована, као и великој помоћи запослених у установи за децу претшколског узраста “Нада Наумовић”, већ четврти пут заредом одржана је припремна настава из веронауке, за претшколце у крагујевачким вртићима Лане и Цицибан.

Полазници програма била су деца претшколског узраста ових вртића, чији су се родитељи о томе изјаснили након претстављања програма веронауке на почетку школске године. Наставу је, као и у претходном периоду, одржала проф. раз. наставе, вероучитељица у Основној школи Светозар Марковић, Јелена Ракић.

Деведесеторо малишана ових вртића учествовало је у програму из веронауке. Формиране су 3 групе. Малишани су требали да усвоје основно правило понашања у групи (вртићу, породици), а то је Љ У Б А В као и да је Христос љубав. Програм је водио децу кроз четири тематске целине (дете – једна јединствена непоновљива личност, заједница којој припадам, славски обичаји, породични празници, Васкрс).

Деца су се упознала са основама наше православне вере. посетила Саборни храм пред Васкрс, сусрела се са његовим преосвештенством владиком Јованом и добила благослов.

Настава је реализована кроз причице, радионице и креативан рад на стварању честитки и поклона за њихове најдраже као и путем драматизације појединих догађаја.

Посебном граматом Његовог преосвештенства епископа шумадијског Г. Јована награђен је вртић “Цицибан” као вртић у коме су сви предшколци, без изузетака, учествовали у настави из веронауке.

На крају програма деца су награђена дипломама и пригодним пакетићима које је обезбедила Српска Православна Црква Епархија Шумадијска.

 

Јелена Ракић, вероучитељица