КОНЦЕРТ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ У ПАЈАЗИТОВУ

КОНЦЕРТ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ У ПАЈАЗИТОВУУ уторак, 29. јануара, ученици верске наставе СМШ “Др Милоје Милојевић”, одржали су концерт класичне музике и уручили светосавске пакетиће, ученицима ОШ “Сретен Младеновић” – издвојена одељења у Пајазитову.

Овај догађај представља врхунац прославе школске славе, Светог Саве, у обе школе.

На личну иницијативу, вођени разумевањем неопходности делатне вере, ученици верске наставе музичке школе добровољно су прикупили новчана средства, те изразили жељу да светосавским пакетићима и својим личним талентима, допринесу свечаној атмосфери дочека и прославе дана Светог Саве, у ОШ “Сретен Младеновић“ из Десимировца – издвојена одељења у Пајазитову.

У школи малој простором, али богатој духом, дочекала нас је група од девет малишана са учитељицом Мајом Костовић, неколико родитеља и помоћником, те је читав догађај подсетио на породичну, духовну трпезу љубави.

Дванаест извођача, ученика СМШ “Др Милоје Милојевић“, смењивало се на прилагођеној сцени, и у једном непосредном сусрету са децом подарило им оне најскупље и најличније делове душе, њихове таленте.

На програму су се нашла дела највећих композитора класичне музике, али и деци препознатљиве мелодије, аранжиране и прилагођене специјално за ту прилику.

Након концерта ученицима су даривани светосавски дарови.

Формални део дружења завршен је благодарењем стожеру и васпитачу у врлинама, Светом Сави, кроз Химну Светом Сави, коју су отпевали сви присутни, благодарећи Богу на сусрету.

Након концерта уследило је дружење присутних уз прегршт задовољних погледа и радосних коментара.

Читав догађај забележила је камера регионалног сервиса – Радио Телевизије Крагујевац, о чему је детаљно обавестила јавност кроз информативни део програма.

Вероучитељ Обровић Предраг