Одштампајте ову страницу

ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ

ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ У АРАНЂЕЛОВЦУСхвативши да није циљ знање о Христу, већ познање Христа, сусрет и сједињење са њим, окупили су се ученици средњих школа Опленачког и Орашачког намесништва на такмичењу из веронауке.
Након што су узели учешћа на Светој Литургији у храму Светих Апостола Петра и Павла у Аранђеловцу, ученици су се преселили у црквену салу поменутог храма где је такмичење и одржано. Учествовале су четири школе: СШ “Краљ Петар I” из Тополе, Гимназија “Милош Савковић”, Економско угоститељска школа “Слободан Минић” и Техничка школа “Милета Николић” све из Аранђеловца.

О регуларности самог такмичења, као и о броју освојених поена старао се жири у саставу: Снежана Петровић, вероучитељ, Ненад Беговић, вероучитељ и Миљан Јокић, вероучитељ.

Пре почетка самог такмичења свештеник при храму Светих Апостола, Александар Миловановић благословио је учеснике.

Од самог старта борба је била неизвесна. Кроз Апостолски период, преко Константиновог доба и православног катихизиса, водили су нас ученици својим знањем, а водитељ и својим добрим расположењем које се преносило на све.

Жири је давао објашњење на поједине одговоре тако да је ово такмичење прерасло у један велики час веронауке.

Како сви нису могли бити победници, тако је и последња игра, игра асоцијација, донела победника. Прво место освојила је екипа Техничке школе “Милета Николић” у саставу: Александра Милинковић IV/2, Адамовић Стефан IV/1 и Глишић Душан IV/1. Другопласирани су били ученици Гимназије из Тополе, трећи Гимназијалци из Аранђеловца, а четврти ученици Економске школе. Мала разлика у бодовима говори да су сви били једнако вредни и мотивисани да својој екипи донесу што боњи резултат.

Такмичење се завршило у једној доброј атмосфери, а нама, њиховим вероучитељима још једном донело потврду да сво то дружење са децом, љубав према деци, учествовање у њиховом одрастању чине наше биће реалнијим, а речи Господа Христа да Царство небеско припада онима који су као деца за нас имају посебно значење.

Ана Влајић, вероучитељ