ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ЈАГОДИНИ

ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ЈАГОДИНИУ Јагодини, центру Поморавског округа и седишту Архијерејског намесништва беличког, 12./25. априла на дан Преподобног Василија Исповедника одржано је градско такмичење – квиз из области Изборног предмета-Верске наставе на нивоу средњих школа у граду.

Учешће у овом занимљивом догађају узеле су три школе и то: Гимназија “Светозар Марковић”, Прва техничка школа и Економска школа “Славка Ђурђевић” која је и била домаћин осталим школама јер се такмичење одржало у њеним просторијама. Школе су биле подељене у 4 екипе тако што је гимназија имала две екипе. Надигравање у знању је било неизвесно до самог краја такмичења. Догађај је имао и забавни карактер због начина на који је сам квиз конципиран. Срећа и интуиција су имале подједнаку важност као и знање. Није мањкало ни младалачког ученичког духа те радости или разочарења при освајању или губљењу непроцењивих поена који воде у победу и пласман у даље такмичење. На крају је убедљиву победу однео тим Гимназије састављен од ученика I-6, информатичког одељења ове школе и то: Јован Милетић, Јован Миленковић и Данило Јовановић.

Уз велику радост и међусобне честитке сви су се разишли у нади да ће победничка екипа Јагодину достојно репрезентовати и на вишем нивоу такмичења. Јагодински средњошколски вероучитељи са кординатором за Верску наставу Архијересјског намесништва беличког, часним оцем Миломиром Тодоровићем на челу, били су задовољни због лепо и успешно организованог догађаја који је био прави празник за духовност и просвету нашег града.

вероучитељ Угљеша Урошевић