ПАЛАНАЧКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ У ФИНАЛУ ТАКМИЧЕЊА У БЕСЕДНИШТВУ “СЛАВОСЛОВ”

ПАЛАНАЧКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ У ФИНАЛУ ТАКМИЧЕЊА У БЕСЕДНИШТВУ “СЛАВОСЛОВ”У Саборном храму у Смедереву 8. маја 2019. године одржано је финале такмичења у беседништву за ученике средњих школа под називом “Славослов”.

Ове године кроз такмичење је прошло 64 учесника из 19 средњих школа Београда, Земуна, Краљева, Ковина, Смедеревске Паланке и домаћина Смедерева. У финале се пласирало 9 беседника међу којима и три ученика Паланачке гимназије што је својеврстан успех ове школе јер је једина имала три оратора у финалу.

У присуству Његовог Преосвештенства Епископа браничевско – пожаревачког Господина Игњатија, свештеника, вероучитеља, књижевника, професора и ученика, као и свих љубитеља лепе речи, стручни жири, који је вредновао најбоље беседе, чинили су: Његово Преосвештенство Епископ западноамерички Господин Максим, протојереј – ставрофор Стојадин Павловић, Марина Лазовић, проф. српског и руског језика и књижевности и директорка Народне библиотеке Смедерево, проф. др Дарко Тодоровић са Филозовског факултета Универзитета у Београду.

Теодора Ћосић, ученица друге године Паланачке гимназије, представила се беседом “Ако је изгорео Нотр Дам није наша доброта” и освојила друго место, док је Немања Поповић, такође ученик друге године Паланачке гимназије, са беседом “Косово” заузео треће место. Ученици су поред лепог искуства које носе са такмичења освојили и вредне награде.

Мирко Савић, вероучитељ