Чланци поређани по датуму: четвртак, 15 септембар 2022

УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР МИЛАН БОРОТА

Са светима упокој, Христе, душу слуге Твога, где нема болести, ни жалости, ни уздисања, но где је живот бесконачни!

У четвртак 15. септембра 2022. године уснуо је у Господу протојереј-ставрофор Милан Борота.

Заупокојена света Литургија служиће се у петак 16. септембра 2022. године у 10 часова у храму Васкрсења Господњег на гробљу Бозман, а опело ће служити Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован у 13 часова.

Протојереј-ставрофор Милан Борота рођен је 3. марта 1946. године у селу Батинова Коса, општина Вргин Мост, Федеративна Народна Република Југославија.

Богословију Светог Саве уписао је 1961. године и успешно завршио 1967. године. Са Ружицом, рођеном Дебељачки, оженио се 1968. године и Господ их је подарио са синовима Александром и Браниславом, који су такође свештеници.

ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО У МАНАСТИРУ РАЛЕТИНАЦ

На дан када наша Света Црква прославља празник Светога мученика Маманта и Светога Јована Посника, 15. септембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Светих апотола Петра и Павла - Ралетинцу, Архијерејско намесништво левачко.

Епископу су саслуживали: настојатељ манастира Денковац архимандрит Онуфрије, настојатељ манастира Тресије игуман Серафим, архијерејски намесник левачки протојереј - ставрофор Милић Марковић, протојереј - ставрофор Живота Марковић, јереј Слободан Савковић, јереј Дејан Марковић, јеромонах Нектарије и ђакон Александар Ђорђевић.

МОЛЕБАН ЗА ПОЧЕТАК УСПЕШНЕ И БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У КУСАТКУ

У понедељак 12. септембра 2022. године, када наша света Црква прославља пренос моштију Светог Александра Невског и Светог Кирила, Никона и Макарија.

У храму Светог Саве и Светог Симеона Мироточивог у Кусатку служен је молебан за почетак успешне и Богом благословене школске године за све ученике ОШ „Брана Јевтић“.