Чланци поређани по датуму: петак, 02 јануар 2015

КОНЦЕРТ НА КЛИНИЦИ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ, КЦ КРАГУЈЕВАЦУ уторак, 30. децембра, ученици верске наставе СМШ “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца одржали су концерт класичне музике у просторијама Клинике за психијатрију, КЦ Крагујевац.

Концерту су присуствовали доктори КЦ Крагујевац, студенти Медицинског факултета, Универзитета из Крагујевца, као и пацијенти Клинике за психијатрију са својим породицама.

Одржан концерт, круна је сарадње Музичке школе и КЦ Крагујевац.

БЛАГО ОНОМ ЧОВЕКУ КОЈИ ИСПОВЕДА ХРИСТАУ уторак 30. децембра на дан Светог пророка Данила, Преподобномученика ђакона Авакума, и игумана Пајсија које прославља наша Црква, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Св. Великомученика и исцелитеља Пантелејмона у насељу Станово у Крагујевцу.

Његовом Преосвештенству су саслуживали:протојојереј Синиша Марковић, јереј Петар Бранковић и ђакон Недељко Дикић.

КО ЈЕ ОТУЂЕН ОД БОГА ОТУЂЕН ЈЕ ОД ЉУБАВИАко хоћеш да мериш другога, мери га собом а ако хоћеш да мериш себе, мери га другим.

На дан 26. децембра 2014. године, када црква прославља и празнује светог мученика Евстратија, светог свештеномученика Гаврила и светог Никодима Српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свету Литургију у храму Свете Петке у Виноградима у Крагујевцу.

АКО БОГА НЕ НАЂЕМО У СЕБИ И У БЛИЖЊЕМ, НЕЋЕМО ГА ПРОНАЋИ НИ НА ЗЕМЉИ НИ НА НЕБУУ понедељак 29. децембра 2014. године Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереј Бранислав Матић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.