Чланци поређани по датуму: недеља, 04 јун 2023

130. ПРОСЛАВА ГРАДСКЕ СЛАВЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Празник Силаска Светог Духа на Апостоле, Тројичиндан, прослављен је свечано у младеновачком храму Успења Пресвете Богородице. Овај велики празник представља најдуговечнију традицију у поткосмајској вароши и изузев у периоду богоборачког антитеизма обележаван је литијским обиласком записа у самом граду.

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉА ПРАЗНИК СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ

Празновање је као и сваке године започело служењем свете Литургије у парохијским храмовима после чега је уследило вечерње богослужење са коленоприклоним молитвама, а потом је свештенство са својим народом из својих храмова кренуло у свечану литију градским улицама све до зграде општине, где нас је дочекао председник општине господин Никола Вучен са својим сарадницима и припремљеним славским знамењем.

ПЕДЕСЕТНИЦA – СЛАВА ГРАДА ЛАЗАРЕВЦА

Празник Духова – Педесетнице, слава града Лазаревца, је и ове 2023. године, прослављен свечано, Сабрањем у храму Светог великомученика Димитрија, а потом и свечаном Литијом улицама нашег града.

Светом Литургијом началствовао је протонамесник Владимир Стојковић, уз саслуживање протојереја-ставрофора Златка Димитријевића, протојереја Небојше Леке и ђакона Николе Урошевића.