Чланци поређани по датуму: субота, 20 август 2022

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БАРАЈЕВУ

У суботу, 20. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свету Архијерејску Литургију у храму Преноса моштију Светог Николаја у Барајеву, а Владику је дочекао велики број верног народ са децом.

Епископу су саслуживали: архимандрит Доситеј Хиландарац изабрани епископ Војни, настојатељ манастира Ћелије, игуман Серафим Ракановић, настојатељ манастира Тресије, протонамесник Драган Поповић барајевски катихета и докторанд на ПБФ у Београду, јереј Жељко Јовановић инжењер медицине, протођакон Иван Гашић и ђакон Зоран Станковић.

ЦРКВЕНО-НАРОДНИ САБОР У ИВКОВАЧКОМ ПРЊАВОРУ

На празник Преображења Господњег у порти цркве Рођења Пресвете Богородице у Ивковачком Прњавору уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована обновљен је црквено-народни сабор.

Епископ шумадијски посетио је сабор, који је организовала Црквена општина лоћичка и том приликом је доделио Архијерејску грамату захвалности господину Мирославу Кнежевићу, великом добротвору и помагачу цркве Рођења Пресвете Богородице у Ивковачком Прњавору.