Одштампајте ову страницу

ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ЛОГОС У ДУХОВНОМ ЦЕНТРУ САБОРНЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ЛОГОС У ДУХОВНОМ ЦЕНТРУ САБОРНЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ Дана 24. априла 2009. године одржана је, по благослову Преосвећеног Епископа шумадијског Г. Јована, промоција часописа студената Православног богословског факултета Универзитета у Београду „Логос“. Промоција је одржана у Духовном центру Саборне цркве у Крагујевцу.

Након поздравног слова протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, говорили су студенти ПБФ-а Весна Курјаков и Марко Делић. Они су упознали присутне са историјатом часописа, који сеже до 1932. године.

Промовисан је други број који се бави темом инкултурације хришћанства кроз историју, проблемима савременог друштва, културним и историјским наслеђем, те актуелним студентским питањима. Наглашена је потреба мултидисциплинарног дијалога. Екипа студената која предано ради на изради часописа, настоји да квалитетом текстова и дизајном, покрије интересовања студената Београдског универзитета, а и шире.

Амбициозност и квалитет су препознати, што потврђује подршка коју студенти имају од стране архијереја, професора, колега са Универзитета, великог броја сарадника и др. На промоцији је говорио и студент Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, Владимир Петровић, сарадник „Логоса“. Он је упознао присутне са идејом свога чланка, и говорио о односу Цркве и државе на примеру Законика цара Душана. Нагласио је да је Црква једна, света, саборна и апостолска, и самим тим непроменљива, док је држава подложна променама и нестална.

У духу пасхалне радости, промоцију су улепшали чланови хора „Опленац“ из Тополе.

Марко Јефтић
члан уређивачког одбора редакције Логос