АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛУ РОГАЧИ –КОСМАЈСКО НАМЕСНИШТВО

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛУ РОГАЧИ –КОСМАЈСКО НАМЕСНИШТВО Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је у недељу 31. маја 2009. године Свету Архијерејску Литургију у селу Рогачи уз саслужење више свештеника и ђакона. Сабрање је започето освећењем новоподигнутог велелепног парохијског дома а настављено у Светој Литургији када је на општу радост свих присутних Владика Јован одликовао пароха рогачког Слободана Павловића чином протојереја, а архијерејског намесника космајског Љубишу Смиљковића чином протојереја-ставрофора.

У својој богонадахнутој беседи Владика Јован је говорио о човеку као бићу заједнице посебно истакнувши да Бог човека и ствара као биће заједнице и да ми у тој заједници, Цркви, требамо да носимо бремена једни других по угледу на Христа.

Беседа епископа Јована у Рогачи

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛУ РОГАЧИ –КОСМАЈСКО НАМЕСНИШТВО Овом прилико је дародавцима, Министарству културе Републике Србије, госпођи Душици Живковић помоћнику министра културе Републике Србије и господину Горану и госпођи Данијели Реџић Епископ Јован уручио Архијерејске грамате признања. По завршетку Свете Литургије прослава је настављена заједничком трпезом љубави.

 

ђакон Филип Јовановић