Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМА

ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМАВладика Јован - Ништа нам неће помоћи , ако не будемо снисходљиви према слабостима људским и праштали их!

Епископ Јован шумадијски, дана 25. децембра 2009. године, на дан Преподобнога Спиридона Чудотворца, епископа тримитунског, служио је Архијерејску Литургију у цркви Свете Петке у Виноградима, уз саслужење протојереја ставрофора Милана Бороте и јереја Мирољуба Миладиновића и ђакона Небојше Јаковљевића.

И данашња Литургија нам изнова открива и потврђује да је ово евхаристијско сабрање народа Божијег око свога епископа заиста небо-земна заједница, са једним циљем задобијања Царства Божијег.

У беседи на јеванђелско зачало Преосвећени Владика нам указује да су блаженства степенице којима се пењемо у Царство Небеско. Хришћанин и јесте становник неба. Да бисмо тим путем ходили ваља нам се трудити да имамо: богобојажљивост, мирну савест,чисто срце..., јер се тада у њега усељава Дух Свети.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у цркви Свете Петке у Виноградима

 Као пример како да користимо дарове Божије Љубави које примисмо и примамо навео нам Преосвећени Светога Спиридона Чудотворца и његов живот као свагда живо сведочанство, који је сав христолика снисходљивост према слабостима људским .

јереј Мирољуб Миладиновић