×

Обавештење

The was a problem converting the source image.

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Galerije/Vesti/Mart2010/staracrkva

Одштампајте ову страницу

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА БЕЛИЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА БЕЛИЧКОГ НАМЕСНИШТВАУ петак, 12. марта, четврте недеље Великог поста, када Света Црква прославља преподобног Прокопија Декаполита, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Литургију Пређеосвећених Дарова, уз саслужење јагодинског свештенства, монаштва и тројице ђакона у храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини.

Како то по обичају већ и бива Светој Литургији је претходила исповест свештенства Беличког намесништва, а исповедник је по благослову Владике био игуман манастира Јошанице Евтимије (Јутрша).

На Светој Литургији Владика је беседио о оним речима са краја Литургије ''хлеб небески и чашу живота окусите и видите јер је благ Господ'', говорећи да је Господ добар, да је близу, са нама и у нама, да није далеко од оних који Га љубе и траже. Говорио је о нашем животу и о томе који је дух у човеку и како препознати тај дух.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у цркви Светих апостола Петра и Павла у Јагодини

Овогодишњи темат: ''Божија радост и људска туга'' је написао и прочитао у пословним просторијама председника ЦО јагодинске Миће Гарића, ђакон Далибор Сентић, после чега је наступила врло плодотворна дискусија која свакако само може да буде на корист како свештеницима тако посредно и њиховим парохијанима.

На крају је братство храма Св. Ап. Петра и Павла приредило за све свечану трпезу просторијама Црквене општине.

јереј Миломир Тодоровић