ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ТЕМНИЋКОГ НАМЕСНИШТВА У ВАРВАРИНУ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ТЕМНИЋКОГ НАМЕСНИШТВА У ВАРВАРИНУУ овим данима радосне туге, најбољи лек за повратак Оцу јесу покајање и исповест, молитва и заједничарење са Васкрслим Христом.

Они који исповедају и сами имају потребу за исповешћу те се и ове као и протеклих година свештенство Архијерејског намесништва темнићког на празник св. муч. Кодрата Коринтског 23. марта исповедило у храму Успенија Пресвете Богородице у Варварину где је потом Његово Преосвештенство Владика Јован уз саслуживање архимандрита Алексеја (Богићевића) игумана манастира Светог Луке у Бошњану, архијерејског намесника беличког протојереја-ставрофора Радослава Станковића (исповедника свештенства овог намесништва), архијерејског намесника темнићког и свештенства овог намесништва служио Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова, уз учешће великог броја деце и верника овог и околних места.

У својој беседи Владика Јован упутио је вернике на непрестано самоиспитивање кроз правилно разумевање поста, а нарочито на значај сталног учествовања у Светој Литургији.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Варварину

Након Свете Литургије јереј Александар Лукић, парох бошњански прочитао је реферат на тему '' Молитва је најзначајнија''. Владика Јован са свештенством продискутовао о реферату указујући свештеницима да је молитва заиста најзначајнија у животу сваког истинитог боготражитеља и да без молитве нема истинског живота.

 Јереј Срђан Миленковић