ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕПЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕПЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА У навечерје среде шесте недеље Великог поста, у Саборном храму у Крагујевцу, извршена је исповест свештенства архијерејских намесништава Крагујевачког и Лепеничког, а саму исповест је по благослову Његовог Преосвештенства обавио дугогодишњи Архијерејски намесник крагујевачки, пезионисани свештеник протојереј - ставрофор Драгослав Степковић.

Ујутру у среду шесте недеље Великог поста, Владика шумадијски Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених дарова у Ердечу, где је домаћин свештенству лепеничког намесништва био протонамесник Слободан Бабић.

С обзиром на то да је литургији присуствовао огроман број деце, беседу је по благослову Његовог Преосвештенства, одржао протонамесник Александар Борота. Он је ђацима указао важност Васкрса као најважнијег догађаја у годишњем литургијском кругу, и изложио им лепоту свих предстојећих празника почевши од Лазареве суботе до Благовести. Након одслужене Литургије, прочитан је реферат на тему „Болеснику је потребан Лекар“, који је саставио и изложио парох корићански о.Александар Јовановић.

 

ђакон Мирослав Василијевић