КАНОНСКА ПОСЕТА ВРБИЧКОЈ ЦРКВИ

ImageИстинску радост васкрсења Господа и Спаса нашега Исуса Христа у срцима верног народа у Аранђеловцу, употпунио је Епископ шумадијски Г-дин Јован својом редовном, канонском посетом храму Светог архангела Гаврила у овом граду на Васкршњи уторак, 06. априла текуће године. Тога дана, Епископ Јован служио је у поменутом храму Свету архијерејску Литургију уз саслужење архијерејског намесника орашачког, протојереја-ставрофора Миће Ћирковића, протојереја-ставрофора Стокана Ћирковића, протојереја Ранка Ђураша и јереја Бранислава Бороте, Милована Ранковића и Александра Миловановића. У току Св. Литургије, јереј Бранислав Борота прочитао је васкршњу посланицу Његовог Преосвештенства, Епископа шумадијског Јована упућену свештенству, монаштву и верном народу шумадијске Епархије.

Том приликом, верници у храму су могли чути какав значај има Васкрсење Христово за целокупни род људски, као и за сваког верника појединачно. Иако је Христос победио смрт - људи још увек умиру, али „смрт за нас који у Христу умиремо није више мрачни понор но рађање у нов живот и повратак у домовину своју“- нагласио је Еп. Јован у посланици. Празновање Васкрса је неодвојиво од Светог Причешћа „јер како да празнујемо Васкрс ако се не причестимо и не сјединимо са Христом кроз Свето Причешће. Причешћујући се ми постајемо победитељи смрти.“

После прочитане посланице, велики део верника из храма се причестио, а литургијско сабрање, након Свете Литургије, настављено је трпезом љубави у ресторану „Грб“.

 

Милован Ранковић, јереј