ВЛАДИКА ЈОВАН У ПОСЕТИ ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У КРАГУЈЕВЦУ

ВЛАДИКА ЈОВАН У ПОСЕТИ ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У КРАГУЈЕВЦУХристос се рађа славите...

Владика Јован је, 4 јануара 2010. године, посетио Геронтолошки центар у Крагујевцу, где је и служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење братства цркве Светог Димитрија. Корисници центра, наши најстарији суграђани, као и запослени у овој институцији, су са великом радошћу дочекали свог духовног оца, У великом су броју присуствовали Светој Литургији и скоро сви, њих преко 80, се причестило.

Владика се бираним речима пуним пажње и утехе обратио хришћанима који се налазе у најтежем животном добу. Истакао је, том приликом, да је за све људе, и у приликама и у неприликама, потпор вера. Она је та која нам даје снагу да истрајемо на животном путу али и да пребродимо сва искушења.

Ми се данас налазимо пред празником вере, љубави, слоге и мира. По речима апостола Павла, Бог је послао Сина свог да нам покаже да ништа није вредније од човека и његове душе.

Божић је празник загрљаја Бога и човека, и Христос је својим рођењем показао да је дошао на земљу да нас загрли, да нам помогне и да нас спасе. Човек треба да призива име Господње али и да помаже другима, да буде потпора другима.

Завршавајући беседу Епископ је пожелео да Господ укрепи и да Господ да здравља свим житељима дома, поздравио све, и пожелео срећан наступајући празник Рођења Христовог.

Протонамесник Небојша Ракић