Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОШ ЂУРА ЈАКШИЋ

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОШ ЂУРА ЈАКШИЋКао и претходних година, Свети Сава, молитвеник српског народа пред престолом Свевишњег Господа, заштитник и понос српске деце, прослављен је веома свечано у школама нашег Богом чуваног града Крагујевца. У ОШ "Ђура Јакшић", која је једна од најстаријих школа у граду, школа са дугом и богатом традицијом, празнична радост увећана је доласком Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, који је на позив директора школе г- дина Ђорђа Божовића почетком школске 2006. године, осветио просторије ове школе и служио Свету Архијерејску Литургију.

Преосвећеног Владику су испред школе дочекали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, директор г-дин Ђорђе Божовић, вероучитељи - свештеник Драган Симоновић и Миодраг Крстић као и чланови Српског ансамбла Смиље. Овогодишњи колачар био је ректор крагујевачке Богословије др Зоран Крстић, заједно са својом породицом.

Након резања славског колача, Владика Јован се обратио окупљенима пастирском поуком а потом, на велико задовољство и част хора и оркестра ученика ове школе, присуствовао приредби, коју су са одушевљењем и љубављу припремали ученици школе, у сарадњи са ансамблом Смиље.

вероучитељ Миодраг Крстић