МОЛИМО СЕ ДА БЛАГОДАТ БОЖИЈА НЕ ОДСТУПИ ОД НАС

МОЛИМО СЕ ДА БЛАГОДАТ БОЖИЈА НЕ ОДСТУПИ ОД НАСНа дан светога Мелетија Антиохијског, 25. фебруара 2011. године, једнога од чувара и заштитника православља, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

У беседи на јеванђелско зачало Пресвећени нам открива да је живот наш испуњен често искушењима. Ма колико немоћни и слаби не ропћимо због искушења,јер кроз искушења долази спасење. Јер благодат Божија све немоћи наше исцељује.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Преосвећени нам указује да имамо поверења у Христа .Јер Он је та благодат, кроз коју све можемо јер нам се кроз Њега и у Њему открива ризница благодатних дарова.Положимо своју наду у Господа да би благодат Божија била у нама.Имајући благодат Христову имамо Светлост .Светлост која није од овога света .Имајући Светлост ходимо ,живимо и јесмо у светлости Царства Божијег. Подвлачећи речи јеванђеља Преосвећени очинском љубављу моли да чувамо благодат коју примисмо и да је умножавамо кроз молитву и дела хришћанске љубави.

Јереј Мирољуб Миладиновић