Одштампајте ову страницу

ПАРАСТОС У ТРЗ „КРАГУЈЕВАЦ“

ПАРАСТОС У ТРЗ „КРАГУЈЕВАЦ“Епископ шумадијски Г. Јован служио је на Младенце 22. марта 2011. године парастос стрељаним српским домаћинима и члановима њихових породица, у кругу данашњег Техничко – ремонтног завода Крагујевац. У знак одмазде због борбе за слободу у II светском рату, нацистичка војска је на Младенце 1942. године стрељала 127 невиних цивила, житеља околних села и засеока, којима је у знак сећања подигнут споменик у кругу ТРЗ-а.

Након одржаног парастоса, Владика је обраћајући се радницима, нагласио значај и потребу да људи творе мир и чувају га, а мир ће доћи ако имамо љубави у себи. Зато је Божији позив на миротворство и творење љубави незаобилазан у настојању да се оствари икономијски план Божији о спасењу света.

Окупљенима се затим обратио директор ТРЗ-а пуковник др Југослав Радуловић захваливши свима коју су и ове године дошли на овај комеморативни скуп, а посебно Владики Јовану и градоначелнику града Крагујевца г. Верољубу Стевановићу. Ученици ОШ „Драгиша Луковић Шпанац“ су наступили са пригодним културно-уметничким програмом, а након парастоса, радници ТРЗ-а су се послужили кољивом за покој невино пострадалих шумадинаца.

ђакон Мирослав Василијевић