Одштампајте ову страницу

ХРАМ СВЕТОГ ЈОАКИМА И АНЕ У МЕЂУЛУЖЈУ КОД МЛАДЕНОВЦА ПРОСЛАВИО СВОЈУ ХРАМОВНУ СЛАВУ

ХРАМ СВЕТОГ ЈОАКИМА И АНЕ У МЕЂУЛУЖЈУ КОД МЛАДЕНОВЦА ПРОСЛАВИО СВОЈУ ХРАМОВНУ СЛАВУНа празник Светих и праведних Јоакима и Ане, 22. септембра 2011. Године, у храму посвећеном овим светитељима који се налази у селу Међулужју код Младеновца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију.

Иако храм није још завршен, он је већ сада својом лепотом призвао мноштво верника овог питомог села да учествују у литургијском сабрању са својим Епископом. Лепоти храма још више су допринеле тек насликане иконе које је по благослову нашег Владике насликао младеновачки иконописац Дејан Манделц.

На Светој Литургији уз нашег Архијереја саслуживали су архијерејски намесници протојереји ставрофори Драгољуб Ракић, Миладин Михаиловић, Мићо Ћирковић и Видо Милић.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У својој беседи Владика Јован је истакао да засигурно од доброг корена увек бива и добар плод. И да је тако и у породици и у Цркви. Јер када је свештеник здрав, односно молитвен и ревностан онда ће и његови парохијани такви бити. Али, једни без других не можемо. Зато нам је потребно да молитвено подржавамо једни друге. Да се свештеник моли за народ и да се народ моли за свештеника.

На крају своје надахнуте беседе Епископ шумадијски свима нам је пожелео да нам Бог и свети и праведни Јоаким и Ана помогну да праведно живимо у зноју лица свог.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након службе приступило се трпези љубави коју је приредио домаћин славе господин Милисав Петковић. Том приликом се међулужански парох јереј Зоран Алексић захвалио домаћину Епископу Јовану на благослову, колачару славе, свештеницима и присутним верницима који су својим учествовањем у сабрању допринели да се на најлепши начин прослави овај празник и храмовна слава.

 

Лесковац Петар, ђакон