УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР МИОДРАГ КОСТАДИНОВИЋ УМИРОВЉЕНИ ПАРОХ ЈАГЊИЛСКИ

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР МИОДРАГ КОСТАДИНОВИЋ УМИРОВЉЕНИ ПАРОХ ЈАГЊИЛСКИУ ноћи 24 маја 2012. године на велики православни празник Вазнесења Господњег (Спасовдан), мирно баш као што је и живео, упокојио се у Господу умировљени парох јагњилски протојереј-ставрофор Миодраг Костадиновић.

Прота Миодраг рођен је 16. фебруара давне 1921 године у селу Крњеву општина Велика Плана, од оца Драгомира и мајке Христине.

После завршене гимназије уписује Богословију Светог Саве у Раковици. Након завршетка исте ступа у брак са Новком Матејић из Јагњила са којом је изродио двоје деце, сина Бранислава и ћерку Миланку.

Године 1947. бива рукоположен у чин свештеника, a 1948. постављен за пароха у Јагњилу, Архијерејско намесништво младеновачко. На тој парохији остаје све до 1990. године када одлази у заслужену пензију.

Опело покојног проте у дворишту породичне куће у Јагњилу служио је Преосвећени Владика Јован уз саслужење једанаест свештеника и једног ђакона.

Од новопредстављеног проте Миодрага пригодним речима опростио се наш Првојерарх, потсећајући све присутне на његову пожртвованост и ревност за своју Цркву, веру и поверено му стадо. Такође и на то да је покојни прота службовао у времену које је било веома тешко за нашу Цркву и верујући народ. Непоколебив у вери он је истрајао на том путу до краја и велики број душа привео Царству Божијем.

Тело новопредстављеног проте Миодрага положено је у земљу на сеоском гробљу у Јагњилу где ће почивати до другог доласка Господа нашег Исуса Христа.

Након завршене сахране за све присутне, син покојног проте Миодрага припремио је ручак за покој душе свога оца.

јереј Ратко Аврамовић