Одштампајте ову страницу

ХРАМОВНА СЛАВА У ЛЕСКОВЦУ КОЛУБАРСКОМ

ХРАМОВНА СЛАВА У ЛЕСКОВЦУ КОЛУБАРСКОМ На Светог великомученика Димитрија 8. новембра 2012. године, окупио се лесковачки народ са децом да обележи храмовну славу и велики јубилеј - сто двадесет година од изградње храма. Прослава је почела дочеком Архијереја, Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, који је служио је свету Архијерејску литургију уз саслужење свештеника протојереја-ставрофора Виде Милића и јереја Горана Ракића, Владимира Димића и Ивана Иванковића.

После прочитаног јеванђеља Владика је честитао славу окупљеном народу. Епископ је подсетио како се прославља слава кроз литургију, а не у јелу и пићу. Слава је да нас сабере у заједнички дом у храму на молитву око свеће и колача на свету литургију. Ми данас на литургији приносимо хлеб и вино и уље и све то освећује Дух Свети. Дух Свети треба да освети и ваш принос за вашу славу. Владика је истакао да Бога стално треба да имамо у мислима и да се за све молимо Богу али да се литургија слижи само за Христољубиви народ.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После причешћа деце и верног народа, уследила је литија око храма, а затим је Владика, испред храма, пререзао славски колач. На општу радост, Владика је испред храма одликовао јереја Горана Ракића достојанством протонамесника. Трпезу љубави су припремили верници са својим свештеницима.

свештеник Владимир Димић