Одштампајте ову страницу

ДРУГИ ДАН ВАСКРСА У СТАНОВУ

У храму Светог великомученика Пантелејмона у Станову, у понедељак 09. априла 2007. године, на Васкршњи понедељак, служио је Свету архијерејску Литургију Његово преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован.

 

Епископ је овом приликом одликовао старешину храма Синишу Марковића чином протојереја.

Протојереј-ставрофор Зоран Крстић је одржао лепу беседу, у којој је говорио о Богу који се открио људима у Христу, Сину своме јединородном, о неопходности Богопознања и могућностима познања Бога кроз Сина Његовог, као што су Га познали његови ученици, апостоли , који су били сведоци свега онога што се десило, чуда његових, који су Га чули., видели и опипали, и били и сведоци Његовог Васкрсења. Значај свега тога није да ми то само интелектуално познамо, већ да живимо тим истинама, да све то што су нам сведоци Христовог живота, учења и делања пренели постане део нашег живота, да Христос постане алфа и омега и нашег живота, јер сви који се у Христа крстисмо у Христа се и обукосмо.

Након Литургије, на већ традиционалан начин, заједничарење је настављено за трпезом љубави, коју је припреимло братство храма у част епископа у парохијском дому.

Петар Бранковић, јереј