НАЈЛЕПШЕ ЈЕ НАЗВАТИ СЕ ХРИШЋАНИНОМ

НАЈЛЕПШЕ ЈЕ НАЗВАТИ СЕ ХРИШЋАНИНОМУ пондељак 28. октобра, када наша Црква празнује преподобно мученика Лукијана и преподобну Јевтимију, храм Светог Саве на Аеродрому имао је заиста дан који створи Господ да се радујемо.

На Светој Литургији, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ Јован, у склопу Литургије као што је то некада Црква чинила у Цркву и у одело Христово обукао се новокрштени Вук, син јереја Александра и Сузане Мирковић. Исповедањем вере кум ђакон Драган Урошев из Панчева, привео је малог Вука Епископу који га је крстио. На Светој Литургији Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј Мирољуб Марковић, протојереј Љубомир Радић, протојереј Ђорђе Марковић, јереј Бранислав Матић и јереј Немања Младеновић.

Овог лепог дана Црква је добила још једног молитвеника пед Престолом Свевишњега, свршеног теолога Богословског факултета Господина Милоша Ђурића из Крагујевца. Пре рукоположења Епископ је одржао пригодну беседу упућену ђакону Милошу наглашавајући му шта значи назвати се хришћанином, и како својим животом у сваком тренутку треба да сведочи Име Христово. Такође је нагласио да је свештеничка служба најузвишенија служба која нам је од Бога дата. Узглашавањем Достојан од стране верника у Цркви Милош Ђурић рукоположен је у чин ђакона.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

На крају Свете Литургије након Причешћа новокрштеног Вука и осталих верника, епископ је честитао Вуковим родитељима крштење и свим присутним верницима поделио Архијерејски благослов.

Након Свете Литургије свештеник Александар Мирковић је са својом породицом припремио трпезу љубави.

ђакон Иван Антонијевић