ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ ГРАДИ ЦРКВУ У БАЈЧЕТИНИ

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ ГРАДИ ЦРКВУ У БАЈЧЕТИНИОсвештан темељ цркве, која ће бити изграђена на имању и средствима Томислава Николића у Бајчетини код Крагујевца, родном месту председника Србије.

У Бајчетини, надомак Крагујевца, родном месту председника Србије Томислава Николића, освештан је темељ храма Светог великомучиника Димитрија, који ће бити изграђен на имању и средствима српског председника, рекао је Танјугу Владика шумадијски Јован. "Са дуго очекиваном радошћу истичемо да је господин Николић, од како је Србија постала (самостална) Република, први председник који је смогао снаге да приступи градњи цркве и то у једном, више него тешком времену", каже владика Јован.

Темељ цркве у Бајчетини освештан је 15. октобра, а храм ће, истиче владика шумадијски, бити изграђен према пројекту новосадског архитекте Николе Реље.

У складу са црквеним прописима и договором са Управним одбором Епархије жичке, земљиште и новоподигнути храм ће, по освештењу, бити пренети у власништво Српске Православне Цркве - Епархије жичке.

"На овај начин председник Николић се уврстио у ред оних владара Србије које ће поколења памтити, заједно са онима који су свом народу остављали цркве и задужбине, насупрот оним владарима Србије, који ће остати упамћени по разарању Цркве, рушењу и затварању цркава и задужбина", навео је владика Јован.

Извор: РТС, Танјуг