ЦРКВА У ГРОШНИЦИ ПРОЛСАВИЛА ГРИГОРИЈА БОГОСЛОВА

ЦРКВА У ГРОШНИЦИ ПРОЛСАВИЛА ГРИГОРИЈА БОГОСЛОВАУ петак 07. фебруара 2014. године, Црква Божија у Грошници, прославила је своју храмовну славу, Светог Григорија Богослова, Архијерејском литургијом, којој је началствовао Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење свештенства Епархије шумадијске те госта из Нишке епархије, јереја Милана Ракића.

Владика је честитајући славу вернима из Грошнице поручио да је Бог заиста са онима који Га славе, а то пре свега значи да га својим животом и делима прослављају. Зато је Свети Григорије добио назив Богослов, јер је његово говорење о Богу било пропраћено животом и делима. Речи ап. Павла да знање надима а љубав изграђује, код нас хришћана имају посебно значење, јер оно што научимо, можемо и заборавити, али љубав је та која нас води у сусрет са Господом. Она од грешника прави праведника, од гордог смиреног, од надменог скромног. Григорије је могао богословствовати о Богу, јер је имао љубави, која је значила потпуну заједницу са Васкрслим Господом.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Након ломљења Славског Колача, чији су домаћини ове године били презвитери Душан Илић и Срђан Тешић са својим породицама, те чланови црквеноопштинског одбора, трпеза љубави је настављена у парохијском дому.

протођакон Мирослав Василијевић