СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У СИРОГОЈНУ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У СИРОГОЈНУУ четвртак, 20. фебруара 2014. године, када наша Црква прославља Светог Партенија Лампсакијског, Светог Теодора Комоговинског и Преподобног Луку Јеладског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жичке Епархије Г. Јован, је осветио крстове за обновљени храм Светога Киријака Отшелника у Никојевићима, затим је одслужио Свету Литургију у храму Светих Апостола Петра и Павла у Сирогојну.

Велики број верника је дочекао Епископа и добио aрхијерејски благослов. Саслуживало је шест свештеника и три ђакона. Служби су присуствовали и многобројни свештеници и гости. Епископ је у чин ђакона рукоположио Аранђела Петровића из Рогачице, а у чин свештеника рукоположио је Александра Стјепановића.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Обраћајући се присутним верницима Владика је нагласио колико је важно да захваљујемо, благодаримо Богу на Светој Литургији, јер сваки дан, нам је дат, затим нас је подсетио на љубав која треба да буде човекољубива и Богољубива, и да наша љубав буде родитељска. По завршетку Свете Литургије уследила је трпеза љубави у парохијском дому.

Протојереј-ставрофор Иван Деспић