ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У КРСТОПОКЛОНУ НЕДЕЉУ У БЕЛУШИЋУ

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У КРСТОПОКЛОНУ НЕДЕЉУ У БЕЛУСИЋУУ трећу недељу поста - Крстопоклону, 23. марта 2014. године, када Црква Божија прославља св. мученика Кодрата Коринтског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св етог великомученика косовског Кнеза Лазара у Белушићу.

Епископу су саслуживали архијерејски намесник, лепенички и вд. левачки – протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић и ђакон Небојша Јаковљевић. Литургијско појање увеличали су ученици богословије “Светог Јована Златоустог”. Овој светој тајни присуствовали су верници белушићке парохије који су се на крају св. Литургије сјединили са Васкрслим Господом кроз свету тајну причешћа.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

У духовној поуци Просвећени Владика је подсетио окупљене вернике о важности и значају крста и поста, као и сам смисао човечијег живота. Пре почетка Литургије Преосвећени Владика је освештао бунар и чесму у порти белушићке Цркве. По завршетку свете Литургије уприличена је гозба љубави коју је припремио парох белушићки јереј Огњен Гребић са породицом.

Слободан Савковић, јереј