СМЕЛОСТ ДА СТРАДАМО ХРИСТА РАДИ

СМЕЛОСТ ДА СТРАДАМО ХРИСТА РАДИЕпископ шумадијски Г. Јован служио је 06. новембра 2014. године Свету литургију у Старој Милошевој цркви уз саслужење протојереја – ставрофора Саве Арсенијевића и протонамесника Драгана Симоновића.

“Ко призна мене пред људима, признаћу и ја њега пред Оцем својим…” јесу речи Јеванђеља које представљају позив на исповедништво, што значи да веру Христа преточимо у дела и у сами живот. Веру ћемо најбоље потврдити својим животом, тако што ћемо другима чинити оно што желимо да и други нама чине. Нарочито зато што се Бог пројављује у човеку. Такав човек добија Господа Исуса Христа за сведока своје вере. Он ће нас препознати и признати пред Оцем својим. Зато нас Господ позивом да Га признамо, побуђује на смелост да се својим делима пред људима не уплашимо да ако затреба и страдамо Господа ради. Страдање за Христа је страдање за Истину, Правду, Љубав Божију, била је поука вернима Владике Јована.

Одборници ЦО су заједно са братством овога светога храма угостили Преосвећеног Владику Јована и сав народ сабран на Литургији у просторијама парохијског дома.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Протођакон Мирослав Василијевић