Одштампајте ову страницу

УЧЕНИЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “СТАНИСЛАВ СРЕМЧЕВИЋ” СА СВОЈИМ ВЛАДИКОМ

УЧЕНИЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “СТАНИСЛАВ СРЕМЧЕВИЋ” СА СВОЈИМ ВЛАДИКОМЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свету Архијерејску Литургију на дан светог Григорија Чудотворца и Никона Радоњешког, 30. новембра 2014. године, у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу, уз саслужење свештенства Саборног храма.

Верни народ Крагујевца сабрао се у Саборном храму благодатно–евхаристијски, у заједници Једнога Духа, најпре се сјединивши једни са другима и са свима кроз заједничарење у једноме Хлебу живота и у једној Чаши благослова.

После прочитаног јеванђелског зачала о Милостивом Самарјанину, протонамесник Срећко Зечевић у својој беседи између осталог рекао је: “Много пута ћете видети шта значи то кад човек воли ближњега свога и шта значи то да волимо ближњега свога као самога себе. То значи да ближњем своме дамо свој живот, своје време, своју славу, своје богатство, своје моћи и немоћи, ако му оне затребају, и да нас у томе ништа и нико не може спречити”.

Беседа протонамесника Срећка Зечевића

Радост Евхаристијског сабрања осетили су ученици Основне школе “Станислав Сремчевић”, који су своје учешће на Литургији запечатили приступивши Светом Причешћу. После Евхаристијског сабрања ученици су се окрепили послужењем, пецивима и соком у парохијском дому Саборног храма.

протонамесник Срећко Зечевић