ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУ

ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 3. децембра 2014. године, када света црква слави Преподобног Григорија Декаполита (Предпразништво Ваведења), Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу.

Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј Љубомир Радић, протонамесник Саша Огњановић и ђакон Немања Стојковић.

На литургији су присуствовали ученици из ОШ “Вук Стефановић Караџић” и ОШ “Драгиша Луковић” са својим вероучитељима Иреном Баћић и Милевом Пушоњић Радовић.

Након прочитаног Јеванђеља Епископ се обратио окупљеној деци и осталом верном народу. Између осталог рекавши да врата за вечни живот јесте Господ наш Исус Христос. Ко има Христа у себи он има мир са Богом и са људима. Само онај ко верује у Бога он зна да је Христос мир наш. Зато је Господ рекао мир свој дајем вам, не дајем као што га људи дају. Људски мир није искрен, само Божји мир, онај мир који нам Бог даје он је тај прави мир. Јер је наш Господ Исус Христос нас помирио са Богом уклонивши грехе наше и тако нам откривши да су злоба људска и греси људски управо ти изазивачи немира међу људима. Имати Бога у себи значи имати мира у себи. Што човек има више Бога у себи, то више има мира.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Деца са веронауке су одговарала на Светој Литургији и у веома великом броју приступила су Светом Причешћу. Након литургије деца су остала на послужењу у сали црквеног парохијског дома које је братство храма припремило за њих.

Ћакон Немања Стојковић