ИЗЛОЖБА МАКЕТА ЦРКАВА У ОШ “21. ОКТОБАР”

ИЗЛОЖБА МАКЕТА ЦРКАВА У ОШ “21. ОКТОБАР”26. децембра 2014. године у школи “21.октобар” одржан је традиционални новогодишњи вашар. Ученици нижих разреда изложили су са учитељицама своје радове које су продавали присутним родитељима.

Том приликом ученици верске наставе изложили су макете цркава и манастира које су правили по свом избору у току месеца новембра и децембра. Макете су привукле пажњу родитеља, а и деце која су пожелела да их купе.

Неколико ученика помогли су вероучитељици у продаји макета. Том приликом прикупљена је симболична свота новца која ће у наредним празничним данима бити донирана онима којима је та помоћ потребна. Овом приликом се захваљујем учитељици Весни Вуловић која је, чувши да је приход од продаје намењен у добротворне сврхе, додала и свој прилог у виду новца и тиме увећала овај наш скромни поклон.

У току новогодишњег вашара родитељи су могли да погледају и пано верске наставе урађен поводом дана школе у месецу октобру. Пано је посвећен теми “Десет Божијих заповести” који су радили ученици 5-тог разреда обзиром да је ова тема планом и програмом предвиђена за њих. Пано иначе, свакога дана, привлачи погледе родитеља јер је тема увек актуелна и повезана са свим сегментима живота.

вероучитељ Весна Николић