Одштампајте ову страницу

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИДванаести пут на Богојављење, у организацији друштва СВЕБОР које негује старе српске спортске и борилачке вештине и братства Старе Цркве, на Шумаричком језеру се одржава пливачка трка за Крст часни. Након одслуженог молебана од стране Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, коме је саслуживало братство Старе Цркве и примљеног благослова, пливачи су се припремили да у не баш тако топлој води запливају ка циљу.

Стазу на Шумаричком језеру дугу 33 метра, најбрже је ове године препливао 27-годишњи Стеван Крнић рођен 1988. године у Кикинди, који живи у Крагујевцу. Овом младом лекару, стажисти на педијатрији Клиничког центра у Крагујевцу, и спортисти, некадашњем боксерском репрезентативцу, ово је друга витешка титула Носиоца Богојављенског крста Шумадије, јер је био победник и 2009. године.

Ове године за такмичење се пријавило 68 такмичара, а жребом су изабрана 33 такмичара.

По завршетку трке свим учесницима ове манифестације захвалнице су уручили Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован и градоначелник града Крагујевца Радомир Николић, а у организацији друштва СВЕБОР, које негује старе српске спортске и борилачке вештине и Скупштине града, организован је свечани ручак којим је настављено саборовање поводом Богојављења и овог престижног такмичења.


протођакон Мирослав Василијевић