ПОСЕТА СВЕШТЕНСТВА ДОМУ ЗА ОДРАСЛА ЛИЦА "МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ"

ПОСЕТА СВЕШТЕНСТВА ДОМУ ЗА ОДРАСЛА ЛИЦА "МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ"На Васкршњи понедељак, 14. априла 2015. године свештеници крагујевачког намесништва посетили су Завод за збрињавање одраслих "Мале Пчелице", којом приликом је изведен пригодан програм и организовано је послужење за кориснике поменуте установе.

Овом приликом је корисницима Завода послужено 200 празничних оброка, допремљена је и велика количина воћа и сокова, као и торте и 500 јаја.

Инспиратор и покретач ове акције био је протојереј Бојан Димитријевић, који је у сарадњи са свештеницима крагујевачког намесништва осмислио и припремио ову посету Заводу,  а све у циљу прослављања васкршњих празника и учествовања у радости Васкрсења Христовог са онима који ту радост нису могли да поделе са верницима који су ових дана учествовали у празничним богослужењима.

Програм је остварен у сарадњи и договору са директором установе, др Владицом Станојевићем, а са благословом епископа шумадијског Господина Јована.

На почетку програма отпеван је тропар празника, а затим је хор Завода отпевао српску химну "Боже правде" и још пар песама, након чега је изведен програм са песмама и рецитацијама деце, полазника веронауке у организацији вероучитеља господина Предрага Обровића.

Након програма скупу су се обратили директор др Владица Станојевић и протојереј Бојан Димитријевић са жељом да се и следеће године видимо заједно у њиховој установи и уприличимо слично окупљање и тиме установимо нову традицију у контактима Завода за одрасла лица и Епархије шумадијске.